måndag 28 april 2014




Vi har nu arbetat med projektet i ett par veckor och i den föregående veckan arbetade vi fram ett intressant första koncept. Precis som Rickard benämnde i sitt inlägg så har konceptet ett inslag av det utbildningsmaterial som sjukvårdspersonal i Stockholms landsting använder sig av:

 http://host.learnways.com/sll/vardhygien/template.htm.

Vi är angelägna om att förankra konceptet och vår Gamification modell i kognitionsvetenskapliga teorier och vi ser specifikt situerad kognition (situerat lärande) som passande.



                                          En del av det nuvarande utbildningsmaterialet

Rickard har under föregående vecka arbetat mycket kring teoretisk bakgrund till gamification medens jag har fokuserat kring kognitionsvetenskapliga teorier, situerat lärande samt motivations teorier såsom self determination theory.


En del av systemet (skärm med instruktionsvideo ovanför handfat)

Under denna vecka kommer vi att vidareutveckla vårt koncept med specifikt fokus på hur systemet kan inbegripa element som får det att ha en längre levnadslängd i dne bemärkelse att användaren inte tappar intresset för systemet. Detta kommer vi lösa med hjälp av spel psykologiska tekniker. Under denna vecka har vi även som ambition att konstruera någon form av prototypsom hjälper oss att göra en enkel första utvärdering.


//Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar